Informații proiect

Creșterea capacității de tratare a pacienților cu infecție SARS-CoV-2, îmbunătățirea schemelor terapeutice și diversificarea opțiunilor terapeuticeprin implementarea Proiectului ”Evaluarea eficacității și siguranței utilizării unor protocoale de tratament inovative”

 

În perioada iulie 2020 – noiembrie 2021, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeș” Timișoara implementează, în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș” București, Proiectul cu titlul ”Evaluarea eficacității și siguranței utilizării unor protocoale de tratament inovative” – ESCADEIP, având ca obiectiv principal creșterea capacității de tratare a pacienților cu infecție SARS-CoV-2, îmbunătățirea schemelor terapeutice și diversificarea opțiunilor terapeutice.

Proiectul este finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării în cadrul Planului Național de Cercetare-Dezvltare și Inovare pentru perioada 2015 – 2020 (PNCDI III) – Programul 2 Creșterea competitivității economiei românești prin cercetare, dezvoltare și inovare – Subprogramul 2.1 Competitivitate prin cercetare, dezvoltare, inovare, și are o valoare totală de 2.984.815 lei (Contract de finanțare nr. PN3-P2-397/3.07.2020).